Hands-on Hardening Workshop (2024)

Hands-on Hardening Training

Leer hoe u systemen en apparaten kunt versterken tegen aanvallen tijdens deze praktische 1-daagse workshop voor beheerders.

...>Training>Hands-on Hardening Workshop

Hands-on Hardening Workshop

Bent u een systeem- of netwerkbeheerder en wilt u meer leren over het hardenen van uw netwerk? Deze 1-daagse praktische workshop geeft u waardevolle inzichten in hardening en hoe u dit dagelijks kunt toepassen.

Theorie en praktijk

Tijdens deze workshop krijgt u theoretisch inzicht in de principes van hardening. Daarnaast heeft de workshop een uitgebreide praktijkcomponent: na uitleg met concrete voorbeelden gaat u actief aan de slag. U gaat op zoek naar fouten in de hardening van uw eigen omgeving of de laptop van de eindgebruiker. We kunnen het ook hebben over hardening processen, bijvoorbeeld: clean desk policy.

Aan het einde van de workshop kent u de basisprincipes van hardening die van toepassing zijn op elk apparaat en netwerk. Tijdens de hands-on oefeningen kunt u fouten tegenkomen bij het hardenen van een apparaat of netwerk. Deze kunnen deels tijdens de sessie en deels achteraf worden aangepakt.

Na elke sessie stellen de trainers een memo op met een gedetailleerde beschrijving van de kwesties die aan de orde zijn gesteld en die een follow-up vereisen. Om deze workshop nog persoonlijker te maken, kunt u van tevoren uw configuratie of software met ons delen, zodat de trainers deze in de training kunnen verwerken.

Hands-on Hardening Workshop (4)

Barrières opwerpen om tijd te winnen

Het uiteindelijke doel van deze workshop is om beheerders te helpen zoveel mogelijk barrières op te werpen rond en in een systeem of netwerk. Dit vertraagt aanvallers en geeft tijd voor detectie.

Waarom deelnemen?

  • Hardening heeft vaak te maken met verborgen configuraties die gemakkelijk te missen zijn als u niet over de juiste tools beschikt. Deze workshop kan u helpen het complete plaatje te zien en leert u waar u moet zoeken naar kwetsbaarheden.
  • Hardening wordt vaak gezien als tijdrovend - deze workshop leert u eenvoudige manieren om inzichten te verkrijgen en laat u ook zien hoe u bepaalde hardening-elementen kunt automatiseren.
  • Weet u welke vragen u zichzelf als beheerder moet stellen als het op hardening aankomt? Tijdens deze workshop geven onze experts u specifieke lijsten met vragen die u kunnen helpen in uw dagelijkse werk. We geven u ook concrete voorbeelden van best practices.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor:

  • Systeem- of netwerkbeheerders
  • Dev ops-teams

De aanval zal altijd voorlopen op de verdediging, het vermogen om snel te reageren en je aan te passen is de sleutel.

Benodigde skills en vaardigheden

Aangezien de inhoud van de workshop voornamelijk technisch is, is het belangrijk dat de deelnemers affiniteit hebben met IT-beheer. De workshop bevat wel een aantal discussieopdrachten die geschikt zijn voor minder technische deelnemers - bijvoorbeeld een IT team lead die niet perse technisch hoeft te zijn.

Het is belangrijk dat deelnemers dezelfde apparaten meenemen die ze in hun normale dagelijkse werk gebruiken.

Programma

01

Wat is hardening en waarom is het belangrijk?

Een korte introductie in hardening - het proces van het versterken van systemen en netwerken via beveiligingsmaatregelen - en waarom dit cruciaal is voor het verminderen van kwetsbaarheden en het verhogen van de weerbaarheid tegen bedreigingen.

02

Hoe een aanvaller te werk gaat

Vervolgens gaan we in op de manieren waarop een aanvaller informatie kan verzamelen en toegang kan krijgen tot systemen of netwerken, bijvoorbeeld via OSINT, interne netwerken, fysieke toegang of social engineering.

03

The 9 onderwerpen van hardening

We gaan dieper in op de 9 hoofdonderwerpen van hardening. Bijvoorbeeld technische aspecten, zoals systeemconfiguratie, patchbeheer en versleuteling, maar ook de fysieke en procedurele aspecten, zoals toegangscontrole.

Andere trainingen

Hacker Mindset Workshop Hoe denkt een hacker? ALs u dat weet, kunt u zichzelf beter beschermen tegen criminele hackers. Interne Pentest Training De interne pentest training van Secura leert u hoe aanvallers het kantoorautomatiseringsnetwerk compromitteren door theorie te combineren met praktijkervaring. Threat Modeling Training Tijdens deze training leren onze experts u hoe u threat modeling kunt uitvoeren, een handig hulpmiddel om de beveiliging onder controle te houden.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over de Hands-on Hardening Training? Vul het onderstaande formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met u op.

Hands-on Hardening Workshop (9)

Over Secura

Secura is een toonaangevend bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging. Onze klanten variëren van overheid en zorg tot financiën en industrie. Secura biedt technische diensten aan, zoals vulnerability assessments, penetratietesten en Red Teaming. We bieden ook certificering voor IoT en industriële omgevingen, evenals audits, forensische diensten en awarenesstrainingen.

Ons doel is om uw cyberweerbaarheid te vergroten. Wij zijn een Bureau Veritas-bedrijf. Bureau Veritas (BV) is een beursgenoteerde onderneming die gespecialiseerd is in testen, inspecteren en certificeren. BV is opgericht in 1828, heeft ruim 80.000 medewerkers en is actief in 140 landen. Secura is de hoeksteen van de cyberbeveiligingsstrategie van Bureau Veritas.

Hands-on Hardening Workshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5845

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.